"Danijeli" gradi čeličanu u Šapcu

Bez autora
Mar 29 2012

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić, operativni direktor italijanske kompanije "Danijeli" Franko Alceta i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević potpisali su danas Memorandum o razumevanju o izgradnji čeličane u Šapcu u kojoj će biti zaposleno približno 1.000 radnika. "Danijeli" je jedan od tri najveća svetska proizvođača opreme i proizvodnih linija za industriju gvožđa i čelika, a ova investicija, čija vrednost iznosi približno 500 miliona evra, podrazumeva izgradnju čeličane te kompanije u industrijskoj zoni u Šapcu. Čeličana kompanije "Danijeli" godišnje će proizvoditi najmanje 750.000 tona posebnih vrsta čelika, a izvoz će biti na nivou od približno milijardu evra. Dolazak "Danijelija" značajan je ne samo zbog velikog broja radnih mesta koja će biti otvorena već i zbog činjenice da će ta kompanija doneti u Srbiju najsavremenije tehnologije i pružiti značajan doprinos smanjenju spoljnotrgovinskog deficita zemlje.

"Danijeli" gradi čeličanu u ŠapcuMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić, operativni direktor italijanske kompanije "Danijeli" Franko Alceta i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević potpisali su danas Memorandum o razumevanju o izgradnji čeličane u Šapcu u kojoj će biti zaposleno približno 1.000 radnika.

"Danijeli" je jedan od tri najveća svetska proizvođača opreme i proizvodnih linija za industriju gvožđa i čelika, a ova investicija, čija vrednost iznosi približno 500 miliona evra, podrazumeva izgradnju čeličane te kompanije u industrijskoj zoni u Šapcu.

Čeličana kompanije "Danijeli" godišnje će proizvoditi najmanje 750.000 tona posebnih vrsta čelika, a izvoz će biti na nivou od približno milijardu evra.

Dolazak "Danijelija" značajan je ne samo zbog velikog broja radnih mesta koja će biti otvorena već i zbog činjenice da će ta kompanija doneti u Srbiju najsavremenije tehnologije i pružiti značajan doprinos smanjenju spoljnotrgovinskog deficita zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik